یکی از بزرگترین سوال کاربران در هنگام خرید این است که لپ تاپ یا کامپیوتر را خریداری کنند این سوال به قدمت حضور هر دستگاه در بازار تجهیزات الکترونیکی وجود داشته و همیشه کاربران جواب دقیقی برای ارائه درباره آن ندارند. به همین دلیل است که یکی از معضلات کاربران برای انتخاب دستگاه های جدید، انتخاب از میان لپ تاپ ها یا پی سی است. به همین دلیل، کاربران همیشه در انتخاب دستگاه مورد نظر خود، دچار شک و تردید شده و نمی توانند تصمیم خود را به شکل درست و صحیح بگیرند.
لپ تاپ ها با وجود قدرتمند شدن و افزایش توان پردازشی، هرگز نمی توانند به توان پردازشی یک پی سی یا کامپیوتر مستقل از نوع Full Tower نزدیک شود که این مضووع دلایلی متعدد و مختلفی دارد که در این مقاله به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.
پس در ادامه با ما همراه شده تا تفاوت های این دو نوع محصول را به خوبی تشریح و درک کنیم.
تفاوت لپ تاپ ها و کامپیوتر
تفاوت کامپیوتر ها و لپ تاپ را می توان از دو بعد سخت افزاری و ظاهر با یکدیگر بررسی کرد که در ابتدا به بحث تفاوت ظاهری این محصولات می پردازیم. لپ تاپ ها از ابتدای ظهور و پا گذاشتن به عرصه رقابت با پی سی ها، همیشه از نوع طراحی و قابلیت حمل خود، به عنوان یک نقطه قوت یاد کرده و هنوز در سال 2023، این موضوع در حال تکرار شدن است.
لپ تاپ به دلیل قابل حمل بودن و حضور صفحه نمایش و موس و کیبورد، به نوعی یک مجموعه کامل از یک کامپیوتر به حساب آمده که قابلیت فعالیت کاربران را در همه مکان ها و در هر زمانی فراهم می سازد.
دقیقا در نقطه مقابل این مسئله پی سی ها قرار دارند که با توجه به ساختار خود، از ابعاد بزرگ و غیر قابل حمل در مقابل لپ تاپ ها بهره برده و به همین سبب، قابلیت جابجایی پایینی داشته و به کاربران اجازه حمل و نقل آسان خود را نمی دهند البته ذکر این نکته ضروری است که با توجه به تنوع بدنه های کامپیوترها و شاسی های آن برخی از کامپیوتر ها مانند مک مینی بسیار کوچک بوده و فضای کمی را اشغال می کنند که این موضوع سبب می شود جابجایی این محصول راحت تر شود.
البته این ابعاد بزرگ به کامپیوتر های یک نقطه قوت در مقابله لپتاپها داده و آن حجم خنک سازی و تاثیر و کیفیت بالاتر آن بر عملکرد سیستم است؛ به دلیل استفاده کیس ها از جریان طبیعی هوا و همچنین فن های موجود در آنها که به نوعی خنک سازی فعال را برای آنها تامین می کند،، می توانند عملکرد حرارتی بهتری داشته و در دفع حرارت موفق تر عمل کنند. به همین دلیل است که در اغلب موارد نتایج بنچمارک ها و تست ها در پیسی ها به مراتب بیشتر از لپ تاپ ها است.
مقایسه سخت افزار لپ تاپ با کامپیوتر
در بحث مقایسه سخت افزار لپ تاپ با کامپیوتر باید به این موضوع اشاره کرد که بسیاری از قطعات کلیدی شامل پردازنده مرکزی کارت گرافیک و رم لپ تاپ ها از نظر فیزیکی و نوع اتصال با رقبای کامپیوتری خود متفاوت بوده و به همین دلیل است که شاهده تفاوت در میان ابعاد آن ها هستیم.
سخت افزار کامپیوتر ها با توجه به منفصل بودن قطعات خود دست کاربر را در ارتقا و انتخاب ترکیب مناسب و کارا برای هر کاربر باز گذاشته و این در حالیست به کاربران در لپ تاپ ها به تصمیمات کارخانه سازنده و موارد در نظر گرفته شده توسط وی دسترسی داشته و امکان شخصی سازی در ابعاد و حجم انتخابی موجود در کامپیوتر ها نیست.
این موضوع سبب می شود تا بر دست ارتقا و حتی تغییر پیکربندی سخت افزاری کاربران در لپ تاپ با محدودیتهای شدید روبرو شده و برگ برنده در اختیار کامپیوترها قرار گیرد.
البته این منفصل بودن قطعات و حجم بزرگ آنها باعث ایجاد حرارت بیشتر و نیاز به دفع آن داشته و در کنار این موضوع کم مصرف یک کامپیوتر بسیار بالاتر از مصرف انرژی یک لپ تاپ است که با مشخصاتی مشابه به فعالیت می پردازد. علت مصرف انرژی پایین تر سخت افزار لپ تاپ را میتوان در قدرت پایینتر سخت افزار آن در مقابل کامپیوتر و همچنین ابعاد کوچکتر که باعث ایجاد حرارت کمتر و در نهایت تلفات انرژی پایین تر است، یافت.