هنگ کردن لپ تاپ ها در اکثر مواقع، امری بدیهی بوده و بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ ایسوس، می تواند به کاربران در عیب یابی و همچنین پروسه تعمیرات کمک شایانی کرده و زمان ارزشمند کاربران را ذخیره سازی کند. به همین منظور، باید در ابتدا به سراغ علت هایی رفت که بیشترین میزان وقوع را داشته و می تواند به کاربران در بحث عیب یابی کمک شایانی کرده و ایراد هنگ کردن لپ تاپ ایسوس به آنها مرتبط است.
در میان مشکلات مختلفی که ممکن است هنگ کردن لپ تاپ ایسوس را باعث شده، مسئله سخت افزاری بوده که میتواند دلایلی مختلف داشته و با توجه به این موضوع، کاربران باید با عوامل پدید آورنده این مسئله آشنایی کامل داشته تا بتوانند اقدامات لازم را انجام داده و در کنار آن، دانش نسبی در مورد ست افزار لپ تاپ خود کسب کنند.
همچنین در برخی از موارد، مشکل هنگ کردن لپ تاپ ایسوس، ریشه ای نرم افزاری دارد. در این مورد باید عنوان کرد که مشکلات نرم افزاری می تواند بسته به سیستم عامل مورد استفاده کاربران، می تواند متغیر بوده و نمی توان بدون علم و دانش نسبت به انواع سیستم عامل و سفت افزارها و درایورها، به حل این مشکلات پرداخت. بنابراین دانش پایه در این مورد نیز، قطعا نیازی است که کاربران به آن وابسته هستند.
در ادامه به بررسی و ارائه راهکار برای دلایل رایج هنگ کردن لپ تاپ ایسوس می پردازیم تا کاربران بتوانند با آگاهی بیشتری، دستگاه خود را عیب یابی کنند.
چگونه درایور های لپ تاپ ایسوس رو اپدیت کنیم
یکی از دلایل هنگ کردن لپ تاپ ایسوس می تواند به روز نبودن درایور ها بوده و اینکه چگونه درایور های لپ تاپ ایسوس را آپدیت کنیم، می تواند پاسخی برای رفع مشکل هنگ و لگ لپ تاپ ایسوس بوده و کاربران با این کار، از لپتاپ خود به صورت عابدی مجددا استفاده کنند. البته در پله اول، نیاز است که مدل لپ تاپ ایسوس را پیدا کنیم، برای یافتن مدل دستگاه کافیست به برچسب زیر آن مراجعه کرده آیا در صورت حضور کارتون محصول مدل را از روی آن پیدا کنیم. در صورتی که هیچ کدام از این دو گزینه در دسترس نبوده یا مخدوش شده، می توانید با استفاده از بخش System Info ویندوز، اقدام به استخراج و مدل دستگاه کنید.
پس از یافتن مدل دستگاه کافیست آن را در سایت ایسوس سرچ کرده، به صفحه دانلود درایور ها وارد شده و درایور قطعات مورد نظر خود را دانلود کنید. توجه به این نکته ضروری است که در این بخش، به روزترین درایور ها قرار داشته و در صورت استفاده از ویندوز های قدیمی تر نیاز به درایور های قبلی، بایستی از مخازن متفرقه اقدام به دریافت درایور کرده که این موضوع به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود.
همچنین میتوانید برای به روز رسانی درایور ها از بخش ویندوز آپدیت اقدام کرده و اجازه دهید سیستم بهترین و به روز ترین درایور سازگار با خود را به صورت خودکار دانلود و نصب کند.
خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ
خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می تواند یکی از ترسناک ترین و دلهره آور ترین اتفاقات ممکن برای یک کاربر بوده و سبب ایجاد وحشت و ترس در وی شود به همین دلیل کاربرانی که خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را تجربه می کنند، به سرعت به دنبال دلیل وقوع این حادثه و پس از آن به دنبال رفع این مشکل هستند. با توجه به این مهم، باید عنوان کرد که خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می تواند دلایل بسیار متنوعی داشته و به همین دلیل است که برای بررسی آن، گاه مراجعه به مراکز تعمیراتی مجاز، تنها گزینه ممکن است.
شایع ترین دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را می توان اشکال در سیستم برق رسانی دستگاه دانست که باعث شده مدار مجتمع های مخصوص توزیع نیرو در سطح سیستم دچار اشکال شده و نیرو را به صورت کامل از سیستم قطع کنند. گاهی نیز باتری های قدیمی به علت خرابی خود، می توانند سیستم انتقال برق دستگاه را خراب کرده و به این شکل، دچار خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شوند که این موضوع تنها با بررسی های دقیق سخت افزاری و آزمون دستگاه قابل اصلاح است. همچنین گاهی ویروس ها و بدافزار ها می توانند سیستم شما را دچار اختلال و کندی کرده و این موارد را به وجود آورند.
بنابراین در ابتدا لپ تاپ ایسوس خود را با یک آنتی ویروس خوب (مانند دیفندر خود مایکروسافت) اسکن کرده و در صورت عدم رفع مشکل، به مراکز تعمیراتی مراجعه کنید.
تغییر تنظیمات بایوس
بایوس ها، یکی از حساس ترین قطعات یک لپ تاپ بوده که کوچکترین تغییر تنظیمات بایوس نیز می تواند منجر به خراب شدن و ایجاد مشکل در دستگاه کاربران شده و در صورت نداشتن دانش کافی درباره نحوه عملکرد آن، ممکن است که کاربران به دلیل عدم آشنایی، با تغییرات خود، دستگاه را دچار کندی و گاه مشکلات شدید نرم افزاری و سخت افزاری کند. بنابراین یکی از گزینه های محتمل در هنگام هنگ کردن لپ تاپ ایسوس،میتواند تغییر تنظیمات بایوس توسط کاربر بوده که این مشکل را ایجاد می کند.
به همین دلیل است که همیشه توصیه می شود کاربران از تغییر تنظیمات بایوس بدون مشورت با متخصصان، پرهیز کرده و به نوعی، از هرگونه تغییر در بخش بایوس سیستم خودداری کنید تا در صورت بروز مشکل، از سالم بودن تنظیمات خود مطمئن باشید.
همچنین بایوس هر دستگاه ممکن است شامل تنظیماتی بسیار حساس بوده که در اثر دستکاری و تغییرات، جلوی بوت شدن دستگاه را گرفته یا با غیر فعال کردن قسمت هایی از سخت افزار دستگاه، عملکرد کلی دستگاه را مورد تاثیر قرار داده و باعث کند شدن عملکرد دستگاه شما شود.
بنابراین در این مورد به هیچ عنوان ریسک نکرده و تغییر تنظیمات بایوس را توسط افراد حرفهای و متخصص انجام دهید.
نبود فضای کافی در هارد دیسک لپ تاپ ایسوس
در زمان کار با لپ تاپ، این دستگاه اطلاعات را به شکل مرتب از هارد دیسک دستگاه خوانده و در عین حال، اطلاعات را روی آن ذخیره کرده و نبود فضای کافی در هارد دیسک لپ تاپ ایسوس، می تواند سبب کند شدن این پروسه شده که در نهایت منجر به کندی و هنگ کردن لپ تاپ ایسوس می کند. این موضوع می تواند با توجه به حجم هارد دیسک دستگاه، به سرعت اتفاق افتاده و در زمان وقوع، کاربران به هیچ عنوان به این موضوع توجه کافی را نمی کنند.
به صورت کلی هارد دیسک ها، پذیرای اطلاعات مختلفی از جمله سیستم عامل، برنامه ها و فایل های مختلف بوده و به همین دلیل است که در دسته تجهیزات بسیار ضروری و مهم لپ تاپ ها قرار گرفته و بدون حضور آن، کاربران هیچ اطلاعاتی را نمی توانند ذخیره کنند. در هنگام کار با لپ تاپ، اطلاعت مختلفی توسط رم ها ذخیره سازی شده و به مرورو وارد هارد دیسک می شوند که این موضوع سبب شده تا در زمان نبود فضای کافی در هارد دیسک لپ تاپ ایسوس، این لپ تاپ ها نتوانند آنطور که باید، فعالیت کرده و به همین دلیل، کاربران تجربه هنگ کردن لپ تاپ ایسوس را کسب می کنند. بنابراین جهت جلوگیری از این موضوع به صورت دوره ای از اطلاعات خود، نسخه پشتیبان گرفته و از خالی بودن آن اطمینان حاصل کند.
گرما بیش از حد سخت افزارها
گرما، قاتل اصلی تجهیزات الکترونیکی بوده و گرما بیش از حد سخت افزارها، می تواند منجر به کاهش سرعت عملکرد آن شده و به همین دلیل است که سازندگان لپ تاپ ( مانند ایسوس ) سعی کرده اند با طراحی سیستم های دفع حرارتی خاص و کارا، این حرارت را از سخت افزارها دور کرده و به پردازنده های قرار گرفته در لپ تاپ، امکان اجرای فرامین در دمایی کنترل شده و خوب را می دهد.
طراحی این سیستم های خنک کننده، دارای قطعاتی مانند فن است. فن ها به واسطه حضور پره ها و تماس مستقیم آن ها با هوای محیط، به سادگی می توانند از گرد و غبار و همچنین پرزهای محیط، پر شده و حجم هوای قابل جابجا شدن توسط آن ها به شکل قابل توجه ای کاهش یابد. این کاهش حجم هوا، می تواند عملکرد سیستم خنک کننده را مختل کرده و سیب شود تا شاهد گرما بیش از حد سخت افزارها باشیم.
دلیل دیگری که گرما بیش از حد سخت افزارها می تواند داشته باشد، تمام شدن عمر و کاهش عملکرد خمیر حرارتی را می توان نام برد. این خمیر را به عنوان پر کننده بین سوکت پردازنده و هیت سینک خنک کننده در نظر گرفته شده و علت حضور آن، ایجاد یک لایه رسانای گرمایی و عدم ایجاد اتصال کوتاه و شوک الکترونیکی باید عنوان کرد. این خمیر در انواع مختلفی وجود داشته و بهترین نسخه آن ها می تواند عمر قابل توجه ای به کاربران ارائه کند.
ویروسهایی که باعث هنگ کردن لپ تاپ Asus میشوند
همانند آنچه در بدن انسان رخ می دهد حضور ویروس ها در سیستم عامل می تواند به کاربران آسیب رسانده و برخی از ویروس ها می توانند باعث هنگ کردن لپ تاپ ایسوس شوند میتواند. این موضوع برای رفع شدن، زمان زیادی را جهت رفع اشکال به خود اختصاص داده و به همین دلیل است که استفاده از قابلیت اسکن آفلاین دیفندر ویندوز به صورت دوره ای، می تواند بهترین نتیجه ها را به کاربران ارائه کرده و احتمال هنگ کردن لپ تاپ ایسوس به واسطه حضور ویروس، به حداقل برسد.
دلیل آنکه ویروس های کامپیوتری می توانند باعث هنگ کرده لپ تاپ شوند را باید در بحث محل های حمله آن ها و درگیری کردن پروسه های پردازشی مختلف عنوان کرد که باعث شده ویروسهایی که باعث هنگ کردن لپ تاپ Asus میشوند، از بدترین و خطرناک ترین نوع بوده و گاه به دلیل آنچه ارسال اطلاعات یا ظهور به حالت بدافزار است، این ویروس ها موفق به کند کردن سیستم کاربران شده و سبب گردند تا کاربری لپ تاپ، کاهش چشمگیری پیدا کند. بنابراین محافظت در برابر این تهدیدات خطرناک، نیازی است که کاربران می توانند از دیفندر مایکروسافت داشته و به صورت اصولی آن را تنظیم و استفاده کنند.
برای اطمینان از عدم آلودگی لپ تاپ ایسوس به ویروسهایی که باعث هنگ کردن لپ تاپ Asus میشوند، بهتر است حداقل ماهی یک بار، سیستم را به صورت آفلاین بررسی و اسکن کنید.
رم ناکافی لپ تاپ
برنامه ها و سیستم عامل اصلی دستگاه، برای دسترسی سریع بع داده ها، نیازمند رم بوده و در صورت حضور رم ناکافی لپ تاپ، این موضوع می تواند به سرعت با افزایش فشار کاری از سوی کاربران در این محصولات رویت شده و به نوعی، باعث کندی سیستم و محیط کاربری سیستم عامل می گردد. این موضوع زمانی نمود بیشتری پیدا می کند که کاربران، چند برنامه سنگین را با یکدیگر باز کرده و نیاز به جابجایی اطلاعات بین آن ها را داشته که سبب ایجاد گلوگاه می گردد. بنابراین باید گفت که رم ناکافی لپ تاپ، می تواند قاتل پروسه های کاری شما و البته زمان کاربران بوده و در صورت وجود، باید به سرعت آن را افزایش دهید.
برای مثال ظرفیت های 4 گیگابایت در دنیای امروزی، رم ناکافی لپ تاپ به حساب مده و به واسطه اشغال بخش عظیمی از آن توسط سیستم عامل و همچنین حافظه گرافیکی iGPU موجود در لپ تاپ، حجم زیادی برای کاربران باقی نمانده و به همین دلیل است که کاربران باید سعی و تلاش خود را در راستای پیدا کردن حجم مناسب رم و ارتقای لپ تاپ های خود، کرده و در شرایط فعلی، کمترین رم مناسب برای لپ تاپ ها، 8 گیگابایات است.
البته به یاد داشته باشید که برخی از لپ تاپ های دارای رم های لحیم شده به برد اصلی بوده و از قابلیت ارتقا خبری نیست، بنابراین کاربران بهتر است در زمان خرید، مشخصات دست بالا تری را برای خود در نظر بگیرند.
تمامی موارد بالا، بخش از علت هنگ کردن لپ تاپ ایسوس بوده و گاه ممکن است که مشکلی دیگر در سیستم کاربران به وجود آمده که مسبب این اشکال شده است. در این صورت باید به سرعت لپ تاپ را به مراکز تعمیراتی مجاز آورده تا برای بررسی های بیشتر، بازبینی شود.
شما زا تجربه های خود در این زمینه برای ما بگویید و اعلام کنید راه حل مشکل شما چه بوده است.