کاربرانی که به دنبال تهیه محصولات حرفه ای در بخش لپ تاپ ها هستند، این سوال را دارند که “لپ تاپ ایسوس بهتر است یا مک بوک؟”
برای پاسخ به این سوال در ابتدای امر باید عنوان کرد که این دو محصول در دو سگمنت بسیار جداگانه از یکدیگر بوده و در حقیقت دو دنیای متفاوت از یکدیگر هستند. دنیای لپ تاپ های ایسوس، در کهکشان ویندوز قرار گرفته که رقبایی همچون لنوو، ام اس آی، اچ پی و … دارند و از سویی دنیای مک بوک ها بدون هیچ رقیب مستقیمی، به صورت تنها در بازار مشغول رقابت است.
به صورت کلی پاسخ به این سوال که “لپ تاپ ایسوس بهتر است یا مک بوک؟” می توان به این شکل پاسخ داده شود که مهمترین بخش تصمیم گیری و پاسخ به این سوال، تصورات و همچنین نوع تفکر کاربران و محیط مورد نیاز برای آن ها است که اجازه می دهد کاربران به بهترین شکل ممکن، در محیطی که با آن راحت هستند، به فعالیت پرداخته و به این شکل، از میان این دو دسته محصول، محصول مورد نیاز خود را انتخاب کنند.
بنابراین نمی توان به این سوال پاسخ قاطعانه داد، زیرا علایق و سلایق شخصی در این موضوع دخیل بوده و از سویی، نوع کار هر کاربری در این مورد متفاوت و یکتا است.
مقایسه بهترین لپ تاپ ایسوس با مک بوک
برای مقایسه بهترین لپ تاپ ایسوس با مک بوک، در ابتدا باید بهترین لپ تاپ ایسوس را معرفی کنید. بهترین لپ تاپی که در ابعاد یک مک بوک پرو 16 اینچی M2 است، لپ تاپ 16 اینچی ایسوس ROG Zephyrus M16 GU603ZM-K8045 بوده که مشخصات فنی آن قوی و تا حدی قابل رقابت با مشخصات مک بوک پرو 16 اینچی است. با توجه به معرفی این دستگاه، می توان مقایسه کوتاهی بین دو مدل داشت.
در بحث پردازنده، این دو محصول از استاندارد های سخت افزاری مختلفی بهره برده اند. در حالی که اپل از SoC اختصاصی خود با نام M2 بهره برده که در خود CPU را در کنار GPU و حافظه یک پارچه قرار داده است، ایسوس از سیستم سنتی X86 بهره برده که در آن، پردازنده مرکزی از کارت گرافیک مستقل بوده و حافظه رم نیز به صورت سنتی است.
با توجه به این موضوع می توان عنوان کرد که عملکرد این دو دستگاه نیز متفاوت بوده، الما با توجه به پردازنده قدرتمند محصول ایسوس، بهترین لپ تاپ ایسوس با اختلاف اندک، برنده میدان نبرد با مک بوک پرو بوده و کاربرانی که قصد تهیه یک محصول قدرتمند را دارند، می توانند با تهیه این لپ تاپ، به نیاز خود دست پیدا کرده و نهایت استفاده را از این محصول ببرند.
طراحی بدنه ایسوس یا مک بوک
در بحث مقیسه ای، طراحی بدنه ایسوس یا مک بوک یک موضوع سلیقه ای است. لپ تاپ معرفی شده در میان گزینه های موجود در برند ایسوس، از طراحی مینیمال بهره برده که این موضوع بر خلاف ذات گیمینگ آن است، اما همین مهم باعث شده تا کاربران به خوبی بتوانند از این دستگاه لذت برده و هنگام تهیه، از ظاهر آن خسته نشوند. اما در سوی دیگر میدان، مک بوک پرو با قدرت بالا و تکیه بر زبان طراحی نام آشنا و زیبای خود، رقیب را در میدان طلبیده تا جنگی تن به تن و خونین را آغاز کند.
در بحث کیفیت بدنه باید گفت که برنده بی چون و چرای این نبرد، اپل است. شرکت اپل از ابتدای تولید نسل یونی بادی مک بوک، استفاده از آلومینیوم را سرلوحه کار خود قرار داد و ماشین کاری محصولات مک بوک پرو، یک اثر هنری است. در مقابل، ایسوس از ترکیب پلی کربنات و فلز در لپ تاپ خود بهره برده که حس لوکس بودن را آنطور که باید، به کاربران منتقل نمی کند. همچنین طراحی ظاهر اپل، سالها است که به استاندارد بازار تبدیل شده و هیچ شرکت در سطح این محصول نمی تواند طراحی کند، اما طراحی جالب سری زفیروس سبب شده تا دادن امتیاز به صورت کامل به اپل، دشوار شود.
سخت افزار ایسوس یا مک بوک
همانگونه که گفتیم، در بحث سخت افزار ایسوس یا مک بوک باید عنوان کرد که با توجه به معماری متفاوت هر دو دستگاه در بحث مشخصات و برد سخت افزاری، نمی توان مقایسه ای مستقیم و متقابل را ارائه کرد، با این حال با توجه به نیاز کاربران در بحث مقایسه و ارائه آمار و ارقام در راستای نشان دادن قدرت هر یک از این سخت افزارها، در ادامه برای مقایسه سخت افزار ایسوس یا مک بوک، به سراغ بررسی قسمت های مهم و اساسی این محصولات رفته و با یکدیگر به مقایسه و بررسی آن ها خواهیم پرداخت. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که این مقایسه به صورت جامع بوده و در هر بخش می توان ریز تر شد که خود نیازمند یک مقاله مجزا خواهد بود.
- پردازنده
در بحث پردازنده همانگونه که پیشتر اشاره کردیم، اپل طی دو نسل اخیر، به سراغ پردازنده های معماری arm رفته و با تجربه تولید و طراحی پردازنده های مخصوص آیفون خود، سعی کرده تا با استقلال کامل از اینتل، سعی در ارائه یک اکوسیستم سخت افزاری کاملا بسته و انحصاری نماید تا کنترل کامل پلتفرم های خود را در دست گیرد. این در حالی است که ایسوس از پردازنده های اینتل و ای ام دی برای محصولات خود بهره برده که معماری x86 را به همراه داشته و به نوعی، بالاترین سطح کاربری را به افراد ارائه کرده و امکان نصب کارت گرافیک مجزا را در این لپ تاپ ها فراهم آورد است. این در حالی است که اپل از هسته های گرافیکی طراحی شده توسط این شرکت بهره برده که همانند انویدیا و ای ام دی نبوده و در مقابل آن ها نمی تواند خود نمایی کند.
- کارت گرافیک
در بحث کارت گرافیک، اپل از هسته های طراحی و تولید شده در داخل بخش سخت افزار خود بهره برده و این در حالی است که ایسوس، با استفاده از بهترین گزینه های موجود در بازار که شامل انویدیا و ای ام دی است، توانسته قدرت پردازش گرافیک بالاتری را در مقابل حریف خود به نمایش گذاشته و به این شکل، توانسته بازی را ببرد. البته این موضوع تنها در بخش گرافیک بوده و در بخش های دیگر، برتری مطلق با پردازنده های اپل سیلیکون بوده که سبب شده تا شرکت هایی مثل اینتل و ای ام دی به فکر ارتقای محصولات خود باشند.
عملکرد کلی گرافیک اپل در مقابل رقبای تایوانی، حرف چندانی برای گفتن نداشته و عدم حضور امکاناتی مانند Ray Tracing باعث شده تا این گرافیک ها برای بازی کردن و استفاده از برنامه هایی که این قابلیت را پشتیبانی می کنند، مناسب نبوده و کاربران به سراغ محصولات ویندوزی مانند ایسوس رفته که قابلیت بهره مندی از این امکان را دارند.
- تاچ پد
تاچ پد یکی از مهم ترین بحث های موجود در یک لپ تاپ بوده و به همین دلیل می توان گفت که یکی از مهمترین بخش های تجربه کاربری هر لپ تاپی را تاچ پد آن تشکیل می دهد که این موضوع سبب شده تا کاربران به شکلی حساس، روی این مسئله تمرکز کرده و همیشه به دنبال مقایسه تاچ پد های محصولات مختلف بازار باشند.
به همین دلیل باید عنوان کرد که در بخش تاچ پد، تمام امتیاز به مک بوک پرو اپل تعلق می گیرد. زیرا این محصول با داشتن بزرگترین ترک پد ممکن، بالاترین سطح کاری را به کاربران ارائه کرده و به این شیوه توانسته بهترین تجربه را به کاربران ارائه کند. تاچ پد ایسوس نیز می تواند کاربران را راضی کرده و از دقت خوبی برخوردار است، اما حس و حال تاچ پد اپل، بی تکرار و غیر قابل انکار است.
ویندوز یا مک او اس، کدام یک در ایران بهتر است؟
یکی از پر تکرار ترین سوالات کاربران هنگام خرید لپ تاپ، این است که ویندوز یا مک او اس، کدام یک در ایران بهتر است؟
برای پاسخ به این سوال باید عنوان کرد که این موضوع در دو بخش سلیقه شخصی و همچنین آسانی دسترسی به امکانات و نرم افزار های موجود برای هر دو سیستم عامل بستگی داشته و نیم توان یک نسخه واحد را برای همه کاربران پیچید.
در بحث سلیقه شخصی، افراد با توجه به ذائقه و سلیقه خود، می توانند تجربه کاربری مختلفی را از هر دو سیستم عامل کسب کنند. افرادی که از محیط لینوکسی قصد جابجایی دارند، قطعا با محیط مک او اس و امکانات امنیتی آن می توانند سریع تر سازگار شوند، زیرا هسته هر دو سیستم عامل Unix بوده و تنها مک او اس به صورت متن بسته نوشته شده است. در نقطه مقابل، ویندوز برای کاربرانی که از آن استفاده کرده اند، به مراتب راحت تر بوده و کاربران ویندوزی، قطعا با سوئیچ به مک او اس، تا مدت ها درگیر یادگیری آن خواهند بود.
همچنین از نظر آسانی دسترسی به امکانات و نرم افزار های موجود، ویندوز برگ برنده را در دست داشته و به علت استفاده بیش از 80 درصد کاربران دنیا از این سیستم عامل، توسعه دهندگان روی خوشی به آن نشان داده و بیشتر نرم افزارهای تخصصی، نسخه ویندوز را سریع تر از نسخه مک ارائه کرده و در کنار آن، نسخه های کرک شده نرم افزارها نیز با سرعت بیشتری برای ویندوز قابل تهیه هستند.